Egyéb kategória

Miért használjunk füstölőt?

A füstölés egy régmúltra visszatekintő ceremónia, ami mindig is a harmónia és a béke megteremtésére szolgált. Ne feledjük, – akkor se, ha nem tűnik a két téma összefüggőnek! -, hogy a füstölés által tartósították eleink a húst.

A ma ismer és boltban kapható füstölők a buddhizmus térhódításával – Indiából – jutott el Kínába, Nepálba, Tibetbe, Mongóliába, Srí Lankára, Burmába, Koreába, Japánba. Különféle statisztikák szerint Kínában a legnagyobb a füstölőfogyasztás mértéke. Régtől fogva a természetfeletti erőkkel való érintkezés eszközének tekintették nemcsak a buddhisták, de a taoisták és konfuciánusok is.

Pálcikás füstölő

Számos ceremóniát ismerek és a gyógynövények fajtái is igen sokszínűek, amiket a füstölők használata során elégetünk. A füstölés elsősorban a megtisztulás, a védelem végett, illetve a negatív energiák tovaűzésére szolgál. Használhatsz ebből a célból füstölőpálcikákat, kúpokat, vagy akár szárított gyógynövényeket is! A füstöléssel gyógyíthatod és megtisztíthatod a testedat, lelkedet a kellemetlen, negatív környezeti hatásoktól.

Tértisztítás esetén jelentős mennyiségű füstölőt használok. A lakás minden pontját körbejárom, emellett szoktam javasolni a mindennapi használatot – függetlenül a tértisztítástól. Miért? A válasz itt olvasható!

Mit jelent a 4 irányban füstölés? A válasz itt olvasható!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .