Egyéb kategória, Tudástár

Öntsünk Feng Shui vizet a lakberendező pohárba!

… azaz, mi köze Buddhának és a kínai császároknak a III. évezred lakberendezési trendjeihez? Bármily mesés, de elég sok(k). Merüljünk bele a részletekbe!

Már 2006-ban megírtam, hogy a Feng Shui nem lakberendezési, hanem térrendezési módszer.

Azonban az eltelt években változott némileg a véleményem. Igenis, van köze a Feng Shui-nak a lakberendezéshez, sõt, merem állítani igen komoly hatással van a mai lakberendezésre. Bárhol járok, – szerte a világban, – meglepve tapasztalom, hogy egyre több Feng Shui szabályt alkalmaznak házak és bútorok tervezésénél, színek megválasztásánál, formák kialakításánál.

A Feng Shui egy több ezer éves õsi kínai filozófiarendszer, valójában térrendezési módszer. A természet és az ember összhangjának megteremtésén alapul. Eszerint az ember energiáit a Föld energiáival kell összehangolni, s az így keletkezõ harmóniát a saját javunkra kell fordítani. Azonban ne feledjük, hogy milyen évet írunk, így a Feng Shui közel 4000 éves rendszerét is a mai lehetõségekre kell áttranszformálni.


A Feng Shui a “láthatatlan” technikákra, a térenergetizálás titkos trükkjeire fog megtanítani… Jól hangzik? Segítek! Kattints ide!


Épp ezért nem véletlen, hogy sokakban felmerül a kérdés: hogyan teremthet harmóniát a magyar vagy az európai lakásokban, irodákban, üzletekben a térrendezés mûvészete?

A kínai kultúrából származó tudomány befolyással van mindennapjainkra, alkalmazásával jobb irányba terelhetjük életünket, életvitelünket. A hasznos és ártó energiák alakítják környezetünket és ennek hatására különbözõ életfázisainkat. Nagyon fontosnak tartom, hogy a magyar körülményeknek megfelelõen használjuk a kínai térrendezés mûvészetét, kicsit a saját lehetõségeinket figyelembe véve, és eszerint némileg átformálva.

Lakberendezés vagy sem? Részletek itt!

10 lakberendezési tipp a harmonikus Feng Shui gyors eléréséhez, itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .