Egyéb kategória

Feng Shui színek – Bagua térképpel és kütyülistával

Forrás: Ezoterikus.hu
Írta: Szatmári Nóra

Energiazónák és a színek értéke a Feng Shui-ban: Az öt elem – Tűz, Föld, Fém, Víz és Fa – különbözőképpen dominálnak környezetünkben.

Az elemeket speciális és egyéni színek jelképezik és adnak formát nekik, illetve az elemek színei harmóniát és egyensúlyt is visznek a térrendezésbe, otthon és az irodánkban is.

A színek fellelhetők a lakás minden egyes részletében, legyen az a függöny, a kárpit, a szõnyeg, vagy akár egy mûvészeti alkotás. Ez a cikk útmutatást ad arra, hogyan befolyásolhatjuk a Feng Shui segítségével az egyes zónák energiaáramlásait, illetve hogy hogyan használjuk helyesen a színeket a lakberendezésben és a dekorálásban egyaránt.

Elõször is lássuk, milyen zónák lelhetők fel a lakásodban! Az életteredet 9 egyenlő négyzetre kell felosztanod, ahogy az ábra is mutatja! Igény szerint feloszthatod az egész ház/lakás területét, vagy akár csak egyetlen szobát is, – bár ezt inkább csak akkor javasoljuk, ha albérletben laksz, vagy környezeted merõben tiltakozik a Feng Shui gyakorlata ellen!

Ez itt egy Bagua (Bágua, Pakua) térkép, amin bejelöltem az egyes területek neveit is:

A Bagua térképes módszer alkalmazásánál a lakás bejáratát az északi oldalra kell helyezni, azaz a Tanulás, önmûvelés – Karrier – Utazás, segítõkész emberek frontra.
Minden lakás egyedi és speciális, természetesen a Bagua térképet is úgy kell formálni, hogy az elemzendő lakásra az “ráhúzható” légyen. Például egy téglalap alakú lakás esetében a térképet meg kell nyújtani.
Ha sikerült a térképet összehangolnod a lakással akkor készen állsz arra, hogy a színeket átvegyük.

Kattints arra a négyzetre a lenti kilenc lehetõség közül, amelynek az eleme és a színvariációi érdekelnek.

Fontos és ne feledd! Több féle Feng Shui Iskola létezik, ne kevergesd egyiket a másikkal, az több kárt okoz, mint hasznot! Laikusoknak ezt ajánlom, nem az Iránytűs vagy a Repülőcsillagos módszert!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .